Welkom op dé website voor al uw creatieve materialen !
Van Institutionele markt (grootverbruikers als kinderopvang,
scholen en zorginstellingen) tot particulier

Plastic vloeistof voor gips en gipsverband, 1000 ml kopen?

Artikelnr: 161290 1  Flacon
Plastic vloeistof voor gips en gipsverband, 1000 ml kopen?

Productbeschrijving Plastic vloeistof voor gips en gipsverband, 1000 ml

Plastic vloeistof voor het aanmaken van gips en gipsverband. Geeft het gips een veel gotere sterkte, gladheid en waterbestendigheid. Te gebruiken in combinatie met alle leverbare gipssoorten (modelgips, ivoorgips en porseleingips).

Verbeteringen van het gips door gebruik van Plastic-vloeistof :

  • Een veel grotere sterkte van het vochtige gips tijdens het ontmallen. Hierdoor minder kans op breuk.
  • Een veel grotere sterkte en gladheid van het gedroogde gips.
  • Goede waterbestendigheid. Als de Plastic-vloeistof eenmaal goed gedroogd is wordt het niet meer opgelost in water van kamertemperatuur.
  • Geeft een mooie olie-achtige vloei aan de gipsbrij. Het komt dikwijls voor dat de gipsbrij nogal lobbig uitvalt bij gipssoorten die alleen met water zijn gemengd.
  • Gips welke is aangemaakt met Plastic-vloeistof hecht prima aan hout - steen - andere gips. Heel prettig om reparaties mee uit te voeren.
  • Er zit maar heel weinig water in het gegoten voorwerp, er hoeft dus ook maar heel weinig water uit te verdampen.

Gebruiksaanwijzing
Meng Plastic-vloeistof en gips goed homogeen. Zie er op toe dat alle klontjes verdwenen zijn. Is de hoeveelheid te groot om goed met de hand te mengen, gebruik dan een menger op de boor machine. Voeg zoveel plastic-dispersie toe tot de gips hij voldoende dun is om in uw mal gegoten te worden, maar maak de gips niet nog dunner. Voor Porcelein gips geldt dat u met 1ltr. Plastic-vloeistof ongeveer 3 kg gips op een mooie dunne viscositeit kunt krijgen. De Plastic-vloeistof vertraagt de uitharding van de meeste gipssoorten. Deze uithardingssnelheid is ook weer afhankelijk van de mengverhouding gipspoeder : aanmaak vloeistof.  Hoe meer gipspoeder, des te sneller de uitharding en des te sterker het eindprodukt is. De vertragende werking van de Plastic-vloeistof kan zeer goed gecompenseerd worden door één of enkele procenten gipsversneller (161294) door de gipsbrij te mengen. Plastic-vloeistof  is ongevaarlijk bij normaal gebruik en moet vorstvrij bewaard worden.

Aantal:
Prijs:  25,75


« Terug naar homepage