Welkom op dé website voor al uw creatieve materialen !
Van Institutionele markt (grootverbruikers als kinderopvang,
scholen en zorginstellingen) tot particulier
lijmpistolen kopen?

lijmpistolen

lijmpistolen kopen?

Lijmpistolen

U heeft vast wel eens een potje lijm gebruikt om dingetjes aan elkaar te plakken. Knutselen met lijm is leuk omdat u actief bezig bent om iets moois te maken. Nog sneller en handiger knutselen kan met een lijmpistool. Een lijmpistool werkt met een lijmpatroon dat vloeibaar wordt door verhitting. Het voordeel hiervan is dat het lijmpistool telkens bijgevuld kan worden voorzien van een nieuwe vulling (lijmpatroon). Het pistool zorgt ervoor  dat u lijm snel en effectief aanbrengt en sneller opdroogt omdat de lijm verwarmd is. Objecten plakken op deze manier nog steviger aan elkaar. 

Zowel kinderen als volwassenen kunnen baat hebben bij een lijmpistool. Lijmpatronen worden los en in pakjes van meerdere stuks verkocht. U kunt er vrij lang mee doen. Er zijn twee soorten lijmpistolen die voor diverse doeleinden kunnen worden ingezet. Zo zijn er lijmpistolen met dikkere lijmpatronen (11 mm) voor stevige zwaardere materialen. Deze patronen worden verhit op hoge temperatuur (ongeveer 190 graden Celsius). Er zijn ook lijmpistolen voor meer hobbymatige doeleinden. De patronen zijn dan dun (7 mm) en worden op ongeveer 120 graden verhit. 

3,75
(incl. BTW)
Mini-lijmpistool, lage temperatuur

Mini-lijmpistool, lage temperatuur

Artikelnr: 130634
1 Stuk
6,50
(incl. BTW)
Lijmpistool, hoge temperatuur

Lijmpistool, hoge temperatuur

Artikelnr: 130644
1 Stuk
11,95
(incl. BTW)
Bison lijmpistool, hoge temperatuur

Bison lijmpistool, hoge temperatuur

Artikelnr: 130653
1 Stuk
23,95
(incl. BTW)

lijmpistolen bestellen?

Knutselen met het beste lijmpistool 

Als u wilt gaan knutselen wilt u veilig en snel kunnen werken met een lijmpistool. Lijm voor een lijmpistool moet van goede kwaliteit zijn evenals het apparaat zelf. U hebt de keuze uit verschillende lijmpistolen. Het hangt ervanaf wat u wilt gaan maken. Het lijmpistool van Bison kan overal voor worden gebruikt. Van hout tot keramiek en van karton tot textiel. Wilt u fijn kunnen werken? Kies dan voor een klein lijmpistool. Goede lijmpatronen zijn beschermd tegen Uv-licht, kunnen veilig worden gebruikt en zijn duurzaam zonder gebruik van oplosmiddel. 

Hoe werkt een lijmpistool en vullingen 

Een lijmpistool kan in enkele seconden de lijmpatronen verhitten. De meeste lijmpistolen kunnen worden toegepast op veel verschillende materiaalsoorten. Zorg ervoor dat het pistool niet beschadigd of versleten is voordat u het gaat gebruiken. Reinig het mondstuk en verwijder oude lijmresten. Stop de vulling in het pistool in de gleuf aan de achterkant en knijp in het pistool door de knop in te drukken. Laat de gewenste hoeveelheid lijm uit het pistool lopen en laat dan de knop weer los. Na afloop reinigt u het pistool weer. 

Lijmpistool voor kinderen en knutselen 

Een lijmpistool voor kinderen maakt dat kinderen zich creatief uit kunnen leven. Een klein lijmpistool is geschikt voor kinderen vanwege hun kleine handomvang en lagere temperatuur. 

Leuk voor kinderen zijn lijmpatronen in kleur. Ze kunnen hier zelf objecten en figuurtjes mee maken. Natuurlijk kunnen ze de lijm ook gebruiken om klei, textiel, papier, hout, karton of plastic mee aan elkaar te lijmen.