Welkom op dé website voor al uw creatieve materialen !
Van Institutionele markt (grootverbruikers als kinderopvang,
scholen en zorginstellingen) tot particulier

Bamboe katoen, wit, 150 cm kopen?

Artikelnr: 400405 1  Meter
Bamboe katoen, wit, 150 cm kopen?

Productbeschrijving Bamboe katoen, wit, 150 cm

Bamboe katoen is een soepel vallende, mooie, egale stof met veel positieve eigenschappen en kenmerken. Het is een duurzaam, natuurvriendelijk product en heeft een fijne zachte finish. De stof is een mix van bamboe met katoen.

Bamboe katoen is zacht, soepel vallend, ademend, absorberend, antibacterieël, hygiënisch en hypoallergeen. Als kledingstof is bamboe katoen ideaal door zijn temperatuurregelende werking (in de zomer verkoelend, in de winter verwarmend). 

Duurzaam 
Bamboe heeft alleen zonlicht en regenwater nodig om te groeien, irrigatie is niet nodig. Het wordt geteeld zonder pesticiden of chemische meststoffen. Het hoeft niet herbeplant te worden, uit het wortelstelstel lopen nieuwe scheuten uit. Het groeit heel snel.

Bamboe is goed voor het klimaat; absorbeert meer koolstofdioxide (broeikasgas) en produceert 30-35% meer zuurstof dan bomen.

Bamboe ontwikkelt stevige wortels en na de oogst blijft het wortelstelsel intact zodat er geen gevaar is voor bodemerosie. 

Sociaal-economisch 
Kapitaal- en arbeidsextensief: Er zijn weinig arbeidsuren nodig om een bamboeplantage op te zetten. Na gemiddeld 4 jaar kan men oogsten. Nieuwe stengels groeien uit waardoor herplanten niet nodig is. Er is een constante toevoer van bamboe en meerdere oogsten per jaar.

Multi-functioneel: De bamboeplant kan in zijn geheel worden benut: de stammen als constructiemateriaal, de jonge bamboescheuten als voedsel, de bladeren als dierenvoer en de zijtakken voor bijvoorbeeld gereedschap.

De productieopbrengst van bamboe is 10 keer zo groot dan die van katoen bij eenzelfde landoppervlakte. Dit is een groot voordeel bij toenemende landschaarste!

Kenmerken 

  • Wit gebleekt
  • Apprêt vrij
  • Satijnbinding
  • Gewicht 125 gram/m2
  • Breedte : 150 cm. 
  • Wasvoorschrift : 30-40 'C 
vanaf 10 stuks ontvangt u 5% korting!
Aantal:
Prijs:  7,74


« Terug naar homepage