Welkom op dé website voor al uw creatieve materialen !
Van Institutionele markt (grootverbruikers als kinderopvang,
scholen en zorginstellingen) tot particulier

Ontdek de wereld van knutselen met gerecycled papier

We vinden het geweldig om te knutselen, vooral als we kunnen werken met gerecycled materiaal. Iets moois maken van hergebruikt materiaal is niet alleen leuk, maar ook duurzaam. Of het nu voor kerstknutsels is of voor een ander creatief project, gerecycled papier is een uitstekende keuze.

Ons favoriete materiaal is het bruine kraft karton. Dit hoogwaardige gerecyclede karton is perfect voor al je knutsel- en DIY-creaties. Met zijn natuurlijke en stoere uitstraling, draag je met dit karton ook bij aan een duurzamere wereld.

Dus, of je nu een hobbyist, kunstenaar, ambachtsman, leraar bent of gewoon op zoek bent naar kwaliteitsmateriaal voor je projecten of lessen, we hebben precies wat je nodig hebt. Laten we samen de wereld een beetje groener maken, één knutselproject tegelijk.

Belangrijkste punten

  • Knutselen met gerecycled papier is niet alleen een leuke activiteit, maar het draagt ook bij aan de vergroening van onze planeet. 

  • Voor het knutselen met gerecycled papier zijn de volgende benodigdheden vereist: zoals scharen, lijm, verf, en natuurlijk het papier of karton zelf.

  • Er zijn verschillende soorten papier en karton beschikbaar voor creatieve projecten, zoals kraft karton. Dit is gemaakt van gerecyclede materialen.

  • Zowel volwassenen als kinderen kunnen genieten van het knutselen met gerecycled papier of karton, de mogelijkheden zijn eindeloos.

  • Het knutselen met gerecycled materiaal kan bijzonder leuk en  leerzaam zijn voor kinderen. Het hen leert over het belang van recycling en hoe ze een positieve impact kunnen maken op het milieu.

Tips om te beginnen

Bij knutselen met gerecycled papier is een goede voorbereiding essentieel. Hier zijn enkele tips om te beginnen.

Benodigde materialen

Het is belangrijk dat je de juiste materialen bij de hand hebt voordat je begint met knutselen. Hierbij kun je denken aan scharen, lijm, verf en natuurlijk het gerecyclede papier of karton zelf. Bruin kraft karton kan een uitstekende keuze zijn voor veel verschillende projecten, dit is vaak stevig en al duurzaam geproduceerd. We nodigen je graag uit om onze website te bezoeken om knutselspullen te kopen

Soorten papier en karton

Er zijn vele soorten papier en karton beschikbaar voor creatieve projecten. Kraftkarton, zoals eerder besproken, is een goede om mee te beginnnen. Vergeet niet, dit karton is ook gemaakt van gerecycled materiaal waardoor je bijdraagt aan een duurzamere wereld. Daarnaast zijn gebruikte wc-rolletjes er in overvloed en makkelijk herbruikbaar. 

Knutselen met papier en karton voor volwassenen

Zin om als volwassenen een middagje te knutselen? Er zijn talloze mogelijkheden om te creëren met gerecycled papier of karton. We beiden in dit artikel genoeginspiratie om van start te gaan. 

Knutselen met papier en karton voor kinderen

Ook voor kinderen biedt het werken met gerecycled materiaal ontzettend veel plezier en leermogelijkheden! Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten gaan terwijl ze leren over recycling en hoe ze hiermee een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze planeet.

Tofste inspiratie voor knutselen met gerecycled papier en karton

Verschillende soorten knutselprojecten kunnen worden gemaakt met behulp van gerecycled papier en karton. Creativiteit komt echt tot leven als we materialen hergebruiken die anders zouden worden weggegooid. Hier zijn een paar ideeën om u te inspireren!

Toiletrol Konijntjes

Het maken van konijntjes uit toiletrollen is relatief makkelijk om mee te beginnen. Maar ook een geweldige manier om hergebruik te bevorderen. U kunt de rollen versieren met krijtjes, vloeibare verf of aquarellen om unieke patronen en ontwerpen te creëren.


Papieren Vlinders

Papieren vlinders gemaakt van gerecycled papier kunnen een kleurrijke toevoeging zijn aan elke ruimte. Gebruik effen gerecycled papier of kraftpapier met print om deze prachtige creaties tot leven te brengen.


Sneeuwvlokken

Gerecyclede sneeuwvlokken kunnen worden gemaakt uit allerlei soorten papier, zoals tijdschriften, kranten of oud inpakpapier. Snijd het papier in dunne stroken, vouw ze op bepaalde plekken en lijm ze samen om intrigerende designs te creëren.

Eierdoos Sneeuwmannetje

Wie heeft er een witte kerst nodig als je je eigen sneeuwman kunt maken van eierdozen? Deze charmante figuren zijn niet alleen leuk om te maken, maar brengen ook een beetje winterse magie in huis.

 

We hebben de prachtige wereld van knutselen met gerecycled papier verkend, waar elke creatie niet alleen een uiting van creativiteit is, maar ook een stap naar een duurzamere wereld. Nu is het jouw beurt om deel te nemen aan deze zinvolle beweging. Pak je gerecyclede materialen, laat je creativiteit de vrije loop en draag bij aan het behoud van onze planeet. Bekijk onze website om knutselspullen te kopen.

Bezoek ook onze showroom
Bezoek ook onze showroom

 

Afhaal- en Outletcentrum
W. Barentszstraat 11-13 
2315 TZ LEIDEN Route

Openingstijden
Maandag 13.00 u tot 17.00 u.
Di t/m Vr    9.00 u tot 17.00 u.

Bezorging 

> Minimum orderbedrag € 10,-
> Verzendkosten € 5,95 
> Boven € 99,- gratis verzending
> Levertijd 1 tot 5 werkdagen

> Kortingsregeling

Catalogus Creatieve Materialen

LTC Leiden - alle creatieve materialen in een catalogus (PDF download)

» Download catalogus (13mb)
» Gratis meebestellen

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je nu in!

Inschrijven