Welkom op dé website voor al uw creatieve materialen !
Van Institutionele markt (grootverbruikers als kinderopvang,
scholen en zorginstellingen) tot particulier

Raamschilderingen: Handleiding + creatieve ideeen voor alle seizoenen en feestdagenAh, raamschilderingen! Is er iets leukers dan je creativiteit de vrije loop laten op het glanzende oppervlak van je raam? Dit is jouw canvas voor elke gelegenheid, van feestdagen tot speciale vieringen, of gewoon omdat het kan! Raamschilderingen zijn niet alleen een prachtige manier om expressie te geven aan je artistieke zelf, maar ze brengen ook kleur en vreugde in je omgeving. Laten we duiken in de magische wereld van raamschilderingen, waar elke verfstreek een verhaal vertelt en elk raam een kunstwerk wordt.

Belangrijkste punten

 • Raamschilderingen zijn een creatieve en leuke manier om speciale gelegenheden te vieren, zoals verjaardagen en vakantieperiodes.

 • Essentiële materialen voor raamschilderingen zijn onder andere plakkaatverf, kwasten van verschillende diktes, een sponsje en een doekje voor het corrigeren van eventuele fouten.

 • Om strepen in grote tekeningen te voorkomen is het beter om de kwast te deppen in plaats van te vegen.

 • Denk er goed over na welke kleuren je wilt gebruiken, sommige kleuren, zoals geel, zijn niet goed zichtbaar op ruiten. Wat een oplossing kan zijn om witte verf te mengen door het geel.

 • Raamschilderingen kunnen worden aangepast aan verschillende seizoenen en feestdagen, waaronder kerstmis, sinterklaas, carnaval, halloween, pasen en de vier seizoenen van het jaar.

Een raamschildering maken met raam verf: Wat heb je nodig


Het maken van een raamschildering kan een leuke en creatieve manier zijn om een feestelijke sfeer te creëren, vooral rond speciale gelegenheden zoals verjaardagen of vakantieperiodes. Maar het is ook belangrijk dat we de juiste benodigdheden bij de hand hebben en weten hoe we deze effectief kunnen gebruiken.

Waar moet je op letten?

Allereerst, zorg ervoor dat je alle nodige materialen hebt verzameld. De benodigdheden zijn:

 • Plakkaatverf

 • Plastic bordjes of schoteltjes voor de verf

 • Kwasten in verschillende diktes

 • Een sponsje

 • Zwarte raamstift (optioneel)

 • Doekje om foutjes weg te poetsen

Het is essentieel dat je alles bij de hand hebt voordat je begint. Niets is zo vervelend als halverwege het project moeten stoppen omdat er iets ontbreekt.

Wanneer je van plan bent om te werken met grote tekeningen, wordt aangeraden de kwast beter te deppen dan vegen. Dit helpt strepen op het eindresultaat te voorkomen.

Tijdens het gebruik van kleuren zoals geel kan men merken dat sommige merken plakkaatverf niet goed zichtbaar zijn op ruiten. In dergelijke gevallen kan het mengen van een beetje witte verf door het geel wonderen doen.Het is ook verstandig om geen letters of cijfers op het raam te schilderen. Tenzij je wilt dat ze in spiegelbeeld staan aan een kant van het venster.

TIP: Gebruik verschillende maten kwasten voor verschillende delen van je ontwerp. Voor grote oppervlakken is een sponsje ideaal, terwijl kleine details beter met een fijne kwast kunnen worden getamponeerd.

We nodigen je uit om een kijkje te nemen op onze voor tekenspullen kopen, daar vind je alle benodigdheden die je nodig hebt voor je raamschildering: 

Raamschildering feestdagen

Raamschildering kerst

Met de feestelijke kerstperiode in aantocht is er geen beter moment om je artistieke vaardigheden op de proef te stellen. Maak je eigen winter wonderland met sneeuwvlokjes, rendieren en natuurlijk de kerstman zelf! Een beetje witte verf gemengd met geel kan wonderen doen voor het verbeteren van de zichtbaarheid van uw ontwerpen.

Raamschildering Sinterklaas

Sinterklaas is een tijd van vreugde en verwondering voor kinderen. Wat is een betere manier om hun enthousiasme aan te wakkeren dan met een levendige raamschildering? Gebruik levendige kleuren om Sint en zijn Pieten tot leven te brengen.

Raamschildering carnaval

Carnaval staat synoniem voor kleurrijke parades en feestelijke sfeer. Dit is het perfecte moment om die energie vast te leggen in een raamkunstwerk vol dynamiek en kleur! Denk aan maskers, veren en heldere patronen.

Raamschildering halloween

Halloween biedt eindeloze mogelijkheden voor griezelig leuke raamschilderingen. Van heksen op bezemstelen tot uitgesneden pompoenen, laat je fantasie de vrije loop bij het creëren van jouw spookachtige meesterwerk!

Raamschildering Pasen

Pasen markeert het begin van de lente - een tijd waarin alles weer tot leven komt. Dit is een prachtige kans om je raamschilderingen te vullen met heldere bloemen, fladderende vlinders en natuurlijk paaseieren!

Raamschilderingen voor alle seizoenen

Raamschildering herfst

De herfst, met zijn rijke kleurenpalet van oranje, rood en bruin, is een fantastisch seizoen om inspiratie uit te halen voor raamschilderingen. Denk aan thema's zoals vallende bladeren, pompoenen of zelfs Halloween-elementen. Maar let op met het inkleuren. Wanneer je er een tweede keer overheen krijgt, kan dit leiden tot een ongewenst streepjeseffect.

Raamschildering lente

Als de lente aanklopt, bloeit de natuur weer op. Dit is dan ook hét moment om je raamtekeningen te laten stralen met levendige kleuren en thema's zoals bloemen, vlinders en vogels. Sommige merken plakkaatverf hebben echter een geel die slecht zichtbaar is op ruiten. Een beetje witte verf mengen door het geel doet wonderen!

Raamschildering winter

De winter brengt ons sneeuwvlokjes en kerstthema's voor onze raamschilderijen. Het gebruik van witte verf gecombineerd met koele blauwe tinten kan echt dat ijzige effect creëren dat we associëren met deze tijd van het jaar.

Raamschildering zomer

In de zomer kunnen we profiteren van heldere, levendige kleuren in onze raamkunstwerken! Of je nu kiest voor strandtaferelen, ijsjes of felgekleurde bloemen - alles draait om plezier maken onder de zon.

Tijdens het werken aan je seizoensgebonden raamschilderingen, raden we je aan om verschillende maten kwasten te gebruiken. Een sponsje kan handig zijn voor grote oppervlakken, terwijl een fijne kwast ideaal is voor die kleine details. En vergeet niet: vermijd het schilderen van letters of cijfers op het raam, tenzij ze in spiegelbeeld moeten verschijnen!

LTC Leiden is jouw bestemming voor hoogwaardige tekenmaterialen. Of je nu een beginner of professional bent, wij hebben alles wat je nodig hebt om je creativiteit te uiten. Bezoek onze voor tekenspullen kopen en ontdek het zelf. 

Laat je creativiteit de vrije loop met LTC Leiden.

Bezoek ook onze showroom
Bezoek ook onze showroom

 

Afhaal- en Outletcentrum
W. Barentszstraat 11-13 
2315 TZ LEIDEN Route

Openingstijden
Maandag 13.00 u tot 17.00 u.
Di t/m Vr    9.00 u tot 17.00 u.

Bezorging 

> Minimum orderbedrag € 10,-
> Verzendkosten € 5,95 
> Boven € 99,- gratis verzending
> Levertijd 1 tot 5 werkdagen

> Kortingsregeling

Catalogus Creatieve Materialen

LTC Leiden - alle creatieve materialen in een catalogus (PDF download)

» Download catalogus (13mb)
» Gratis meebestellen

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je nu in!

Inschrijven