Welkom op dé website voor al uw creatieve materialen !
Van Institutionele markt (grootverbruikers als kinderopvang,
scholen en zorginstellingen) tot particulier

De complete gids voor het breien van babyartikelen: Technieken, benodigdheden en inspiratieWelkom in de wereld van het breien, een plaats waar handgemaakte babyartikelen met liefde en zorg worden gemaakt. Deze gids is er voor iedereen die zijn of haar breivaardigheden wil toepassen voor het maken van iets speciaals voor de kleintjes. Van het kiezen van de juiste techniek tot het verzamelen van benodigdheden, wij begeleiden u door elk aspect van dit creatieve proces. Ontdek met ons de vreugde van het breien voor baby's.

Inhoud van de gids

 1. Overzicht van breitechnieken

 2. Benodigdheden

 3. Babysokjes breien: uw eerste project

 4. Babydekentje en babydeken breien: warmte en geborgenheid

 5. Super makkelijk babyslofjes breien

 6. Babyvestje en babytruitje breien: modieuze keuzes

 7. Babymutsje breien: de finishing touch

 8. Maak het uzelf gemakkelijk met LTC Leiden

Overzicht van breitechnieken

Er zijn verschillende stijlen en technieken in breien, elk met hun eigen voor- en nadelen:

 1. Continentaal breien: 

Waarbij het garen in de linkerhand wordt gehouden, staat bekend om zijn snelheid en efficiëntie. Deze methode is zeer geliefd in Europa en kan aanvankelijk even wennen zijn voor beginners. Het is bijzonder geschikt voor snelle projecten, omdat het de bewegingen van de handen minimaliseert, wat voordelig is bij langere breisessies.

 1. Engels breien: 

Waar het garen in de rechterhand wordt gehouden, draait alles om eenvoud en controle. Deze techniek is vooral populair in Engelstalige landen en wordt vaak aanbevolen voor beginners. Hoewel het misschien iets langzamer is dan Continentaal Breien, biedt het grote controle over de steken, wat uitstekend is voor projecten waarbij precisie belangrijk is.

 1. Fair isle: 

Een techniek die meerdere kleuren gebruikt, is perfect voor het creëren van complexe patronen. Deze stijl, vernoemd naar een eiland in Schotland, staat bekend om zijn kleurrijke en ingewikkelde ontwerpen. Het vereist wat meer vaardigheid, maar het eindresultaat is altijd opvallend en levendig.

Benodigdheden

Om te beginnen met breien, heeft u de volgende benodigdheden nodig:

 • Breinaalden

 • Garen

 • Schaar

 • Meetlint

 • Patronen of instructies

 

Babysokjes breien: Uw eerste project

Babysokjes zijn een uitstekend begin project. Ze zijn relatief snel te maken en vereisen niet veel materiaal. Dit project is ideaal om de basissteken en -technieken onder de knie te krijgen.

Babydekentje en babydeken breien: Warmte en geborgenheid

Een babydekentje of babydeken breien is een prachtig project dat zowel voldoening geeft als een praktisch eindproduct oplevert. Hier kunt u experimenteren met verschillende patronen en steken om een uniek en persoonlijk item te creëren.

Super makkelijk babyslofjes breien

Als u op zoek bent naar een snel en eenvoudig project, zijn babyslofjes een uitstekende keuze. Dit is een kans om te spelen met kleuren en eenvoudige patronen, terwijl u iets functioneels maakt.

Babyvestje en babytruitje breien: Modieuze keuzes

Voor iets dat zowel stijlvol als functioneel is, overweeg dan een babyvestje of babytruitje te breien. Deze projecten bieden meer ruimte voor creativiteit en zijn uitstekende manieren om meer geavanceerde technieken te oefenen.

Babymutsje breien: De finishing touch

Een babymutsje is de kers op de taart van elke baby outfit. Het is niet alleen schattig, maar ook praktisch. Dit is een geweldig project om te experimenteren met verschillende vormen en patronen.

Maak het uzelf gemakkelijk met LTC Leiden

Als u geïnteresseerd bent om verder te gaan met uw brei avontuur voor baby's, zou u eens kunnen kijken naar de producten die LTC Leiden aanbiedt. Van beginnerskits tot geavanceerde breipakketten, er is voor elk wat wils. Klik hier om alle brei producten van LTC Leiden te bekijken.

Nu bent u uitgerust met de kennis, hulpmiddelen en inspiratie om uw eigen breiprojecten voor baby's te starten. Dus, waar wacht u nog op? Pak die breinaalden en garens en begin met het creëren van uw eigen handgemaakte schatten!

Meer Gemetalliseerd breigaren
Bezoek ook onze showroom
Bezoek ook onze showroom

Afhaal- en Outletcentrum
W. Barentszstraat 11-13 
2315 TZ LEIDEN Route

Openingstijden
Maandag 13.00 u tot 17.00 u.
Di t/m Vr    9.00 u tot 17.00 u.

Bezorging 

> Minimum orderbedrag € 20,-
> Verzendkosten € 7,50 
> Boven € 99,- gratis verzending
> Levertijd 1 tot 5 werkdagen

> Kortingsregeling

Catalogus Creatieve Materialen

LTC Leiden - alle creatieve materialen in een catalogus (PDF download)

» Download catalogus (13mb)
» Gratis meebestellen

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je nu in!

Inschrijven